måndag 18 juli 2011

Rulltårta Gateau Sara

Grundrecept rulltårta
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk strösocker
till gateau sara tillsätts 3 msk cacao i smeten
Sätt ugnen på 250 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt med höga kanter eller tillverka en låda av bakplåtspapper med raka hörn
Vispa ägg och socker luftigt
Blanda ner mjöl och bakpulver och ev cacao
Bred ut smeten i formen
Grädda i ca 5 min tills smeten stannat
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med strösocker
Bakplåtspapperet som varit i ugnen penslas med vatten för att det ska lossna lättare
Till Gateau Sara görs en Chokladkräm innan rulltårtan gräddas
200 g mörk choklad
3 dl creme fraiche
1 dl florsocker
Dekoration
spritsad chokladkräm
körsbär med skaft
Chokladkräm
Smält chokladen i vattenbad
Vispa i creme fraiche och florsocker
Låt svalna
Fördela hälften av choklad krämen på den avsvalnade rulltårtan
Rulla ihop
Skär ändarna raka
Dela rulltårtan 8-10 bitar och ställ på ett fat
Klicka eller spritsa på resten av chokladkrämen
Toppa med körsbär