måndag 6 februari 2012

Heta chiliräkor med ananas

4p
500g räkor med skal
½ ananas
2 avokador
Dressing:
½-1 st röd spansk peppar
1 dl sweet chilisås
1 lime,rivet skal och saft
flingsalt

Skala räkorna.
Dela anansen på längden,skär bort skal och hacka i bitar.
Dela,skala och tärna avokadorna.
Blanda räkor,ananas och avokado.
Blanda allt till dressingen och slå över räkblandningen
Servera till kokt pasta eller rostat bröd om man vill ha en lättare rätt

Ajvarkyckling med youghurt

4p
1 kg kycklinglår eller kycklinfile
salt
peppar
2 dl ajvar relish
2 st gula lökar
150 g morötter
2 dl matyoughurt

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingen i en form.
Krydda med salt och peppar.
Skala och skär lök och morot i skivor,lägg runt kycklingen.
Klicka på ajvar och,häll på 1,5 dl vatten.
Stek mitt i ugnen ca 25 min el längre beroende på hur stora kycklingbitar man har tills innertemperaturen är 82 grader.
Servera tillsammans med en klick matyoughurt och ris el annat gryn