4p
4 medelstora potatisar
1 tsk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
500 g rökt fiskfilé
1 påse rucolasallad
1 rödlök
1 äpple
150 g sugar snaps el sockerärtor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Dressing:
1 burk creme fraiche(2dl)
2 msk fransk senap
1 tsk flytande honung
1 kruka gräslök
Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj och skär potatisen i klyftor,lägg dem i en ugnssäker form med olja,salt o peppar.
Rosta dem ca 15 min tills potatisen fått fin färg. Låt svalna något.
Koka äggen,skala och halvera dem.
Bryt fiskköttet i lagom stora bitar,ta bort skinnet.
Skölj salladen.
Skala och och strimla löken.
Skär äpplet i tunna skivor.
Dela ev ärtorna i mindre bitar och koka dem hastigt i lättsaltat vatten ca 2min .
Blanda potatis , grönsaker ,fisk och ägg.Salta o peppra.
Rör ihop dressingen och servera den till.
Den här salladen går bra att äta vintertid om man inte låter potatis,ärtskidor och ägg kallna utan blandar ingredienserna så varma som möjligt.
SvaraRadera