Från Ernst Kirchsteigers sommar TV
4p
250 g laxfile,skivas i 3cm bitar
250 g torskfile,skivas i 3 cm bitar
100 g rökt bog,skivad
1 st gul lök,hackad
0,5 st fänkål,strimlad
1 knippe salladslök,hackad
2 st stora tomater,fäska tärnade
1 kruka bladpersilja,hackad
0,5 kruka gräslök,hackad
2-3 kvistar timjan el efter behag
1 burk krossade tomater
2 dl vitt vin
olivolja efter eget tycke
1 msk finsalt
0,5 msk svartpeppar
1 msk honung
Till servering
Färskpotatis
dill
Forma fyra båtar av kraftig aluminiumfolie.
Börja med att fördela fisk,rökt bog,lök,fänkål,salladslök,och de färska tomaterna i båtarna
Lägg sedan över de grovt hackade örterna och krossade tomaterna
Häll över olja ,vitt vin,salta och peppra samt toppa till sist med lite flytande honung
förslut sedan foliepaketen och ställ dom på grillen i ca 20 min ,ställ dom inte direkt över eld utan på grillgallret alt ca 2 min i ugn på 200 grader
Serveras med kokt färskpotatis
fredag 7 december 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar