lördag 16 januari 2010

Järpar med ajvarkräm

4p
järpar:
400g nötfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 msk sambal oelek
½ dl strimlad persilja
1½ tsk salt

ris el bovetefräs:
4 p helt bovete,kokt eller
4p kokt ris
1 msk rapsolja
2 morötter
1 röd paprika
1 rödlök
125 g gröna ärtor
3 msk färskpressad citron
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar

sås:
1 dl ajvar relish
1 dl turkisk youghurt

Blanda nötfärs,ägg,riven vitlök,spiskummin,koriander,sambal,persilja och salt.
Forma färsen till avlånga bullar eller biffar.
Stek dem i olja på medelvärme i ca 5 min.

Skala och skär morötterna i i mindre bitar. Skölj,kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och strimla löken.
Fräs morötter,paprika och lök i olja 1 min, Tillsätt ärtorna och fräs ytterligare 2 min.
Tillsätt ris eller bovete ,rör om och krydda.

Blanda ajvar och yoghurt.

Servera paprikakrämen till järparna och risfräset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar