12 bitar
Ugn 150 grader
Botten
25 g smör
3 dl krossade digestivekex
0,25 dl grädde
2 msk socker
Fyllning
200 g blåbär
400 g cream cheese
1 dl socker
4 ägg
2 tsk vanillinsocker
2 dl kesella vanilj
Garnering
1 dl kesella vanilj
ev blåbär1 msk maizena
Smält smöret.Krossa kexen. Blanda allt till tårtbotten,tryck ut massan i en form med löstagbar kant 24 cm i diameter.Den ska täcka både botten och kanter.
Passera blåbären genom en finmaskig sil. blanda samman blåbärspuren med de övriga ingredienserna till fyllningen och rör till en helt slät smet. Häll fyllningen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme
Låt kakan svalna och täck ytan med vaniljkesella och garnera ev med bär
torsdag 23 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar