Port 4
Ingredienser:
600 g torskfilé
2 msk vetemjöl
1 ägg
ca 2 dl veteströbröd
1 citron
smör och rapsolja till stekning
1 rödlök
1 zucchini
2 paprikor, olika färger
100 g färska champinjoner
1 bit purjolök
färsk timjan
salt, peppar
Gör så här:
Strimla grönsakerna och stek dem med rapsolja i en panna. Krydda med hackad timjan, salt och peppar. Dela torskfileén i portionsbitar som vänds i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd blandat med rivet skal från citron, endast det yttersta gula. Kom ihåg att tvätta citronen noga. Stek fisken i medelvarm panna i lika delar smör och rapsolja, salta och peppra lätt under stekningen.
Serveras till potatis.
onsdag 25 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar