Ingredienser:
4 dl ljummet vatten
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl linfrö
1 dl vetekli
1 dl russin
2 dl lingonsylt
3 tsk salt
Blanda ihop allt och låt stå över natten.
2 pkt torrjäst
ca 2 liter mjöl
5 dl kokande vatten
Gör så här:
Blanda jästen väl med vetemjölet och tillsätt de andra ingredienserna och det kokande vattnet. Forma degen till 2 limpor, som får jäsa 15-20 minuter i värmeugn (50 grader). Grädda sedan bröden ca 30 minuter på 200 grader.
onsdag 25 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
WOW! Hittade mitt goda brödrecept jag bakat tidigare.
SvaraRaderaI originalreceptet från Nils-Emils kokbok ska det vara 2-3 msk brödkrydda i den första blandningen. Verkar ha försvunnit i det här receptet. Blir mycket godare.
SvaraRaderaI originalreceptet från Nils-Emils kokbok ska det vara 2-3 msk brödkrydda i den första blandningen. Verkar ha försvunnit i det här receptet. Blir mycket godare.
SvaraRadera