söndag 23 augusti 2009

Rödbetspaj med prinskorv

8p
ugn 200 grader
pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten,kallt
Fyllning
1 kg rödbetor
3 ägg
2 dl mjölk
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
getost om så önskas

vitlöksyoghurt
2 dl matyoghurt
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt o peppar
hackad persilja

prinskorv stekt

finfördela smöret i vetemjölet till pajdegen,tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.Tryck ut degen i en pajform så att den täcker botten och kanterna.
Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt ca 15 min.
Fyllning:Koka rödbetorna mjuka med skalet kvar. Skala och skär dem i stavar. Bred ut rödbetstavarna i pajskalet. Vispa samman ägg,mjölk och kryddor och häll det över rödbetorna. Smula ev över getost. Gräddda pajen i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten.
Servera pajen med vitlöksyoghurt och stekt prinskorv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar