fredag 10 juli 2009

Mandelbiskvier

ca 25 st

Ingredienser:

Biskvier:
1 dl mald mandel
2 äggvitor
2 dl florsocker
2 msk kakao

Fyllning:
125 g mjukt smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 msk likör

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint. Vispa de kalla äggvitorna hårt till fast skum. Sikta florsocker och kakao i äggvitan, vänd ner den malda mandeln och rör om försiktigt. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.Grädda i nedre delen av ugnen 12-14 minuter. Låt dem svalna på plåten innan du försiktigt tar loss dem och lägger dem på ett galler för att kallna. Lägg det mjuka smöret i en skål och rör ihop det med siktat florsocker, kakao och vaniljsocker. Smaksätt med någon likör eller annan dryck du tycker om, t.ex kaffelikör, konjak, portvin eller sherry. Lägg ihop kakorna med en liten klick fyllning emellan. Låt dem stå en stund i kylen så att fyllningen får stelna lite innan de serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar