torsdag 9 juli 2009

Västerbottensgratäng med viltskav och kantareller.

4 port.
4 port pasta
2 pkt fryst viltskav,ca 500 g
1 msk smör
1 gul lök, finhackad
5 dl rensade gula kantareller,i bitar el
någon annan färsk svamp
persilja
1 tsk salt
peppar efter smak
3 dl västerbottensost,riven
2 st ägg
3 dl matlagningsgrädde

koka pastan enl. anvisning,låt den rinna av i ett durkslag.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs skavet fryst,på medelstark värme. Rör om då och då.Ta upp skavet.Lägg i lök,fräs den 3-4 min.Tillsätt svamp fräs den knaprig ca 5 min. Skär skavet i bitar och lägg tillbaka i pannan. Blanda i persilja. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda västerbottensost,ägg och grädde i en bunke. Vänd ner den kokta pastan,samt skav och svampblandningen. Lägg allt i en stor smord form. Gratinera i ugnen ca 30 min.
Rårivna morötter och lingonsylt är gott till.
Sätt ugnen på 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar