torsdag 9 juli 2009

Laxgratäng på skelleftevis

4 port
700 g lax
riven västerbottensost
salt,peppar
Skär laxen i tunna skivor på snedden,för att få ut så stora skivor som möjligt.
Salta,peppra och fördela osten över skivorna. Rulla ihop och lägg fyra-fem laxrullar per person i en smord eldfast form,eller ännu hellre portionsformar.
Guldmos:
1 kg mandelpotatis
2 äggulor
ev.grädde el smör
salt,peppar
Gör ett gott potatismos och spritsa sex små potatistoppar per person
Sås:
2 msk smör
2 msk mjöl
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl grädde
Häll såsen över laxrulladerna och potatistopparna. Gratinera i ugnen,225 grader,tills moset fått fin färg
Garnering(per person)
1-2 msk löjrom
fint hackad rödlök
dillvippor
limeklyftor

1 kommentar: