fredag 7 december 2012

Libanesisk auberginegratäng

c 4-5 p

1st aubergine
500 g köttfärs
3 msk tomatpure
salt,peppar
4 msk ströbröd
vatten så färsen blir smidig
till dekoration
1 st grön paprika
1 st tomat

Skölj och skiva auberginen,,strö på salt och låt ligga i en halvtimme. Torka av saltet
Blanda ströbröd och 2 dl vatten,låt stå en stund.
Blanda i köttfärs,tomatpure och kryddor,rör ihop till en smidig smet.
Gör platta biffar som varvas med aubergineskivor i en ugnsform,
Grädda mitt i ugnen ,225 grader,ca 45 min. Täck med aluminiumfolie om gratängen blir för mörk.
Strö över grönsakerna när det återstår 5 min av gräddningstiden

Servera med ris,bulgur el couscous

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar