fredag 7 december 2012

Vit chokladkaka med blåbär och citron

ca 10 bitar
 ugn 200 grader

100 g smör
100g+50g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron,rivet skal
1 msk pressad citron
2,5 dl vetemjöl
3 dl blåbär
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull,dra av från plattan och bryt ner 100 g choklad och smält försiktigt.
Blanda i socker,vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet, Rör snabbt ihop till en smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant,ca 24 cm i diameter,
Hacka 50 g choklad, strö choklad och blåbär på kakan
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker.
Servera med glass och blåbär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar