tisdag 14 september 2010

Potatisgnocchi med bacon

4 p

800 g kokt potatis
1 stort ägg
2 dl vetemjöl
1½ tsk salt
140 g bacon
1 röd lök
3 msk flytande margarin
½ tsk grovmald svartpeppar

Blanda pressad kokt potatis med ägg,vetemjöl och salt.
Arbeta degen jämn,blanda i mer mjöl om den känns lös.
Rulla ut 2 cm tjocka "korvar" på mjölad bänk,skär dessa i 2 cm bitar och lägg över dem på ett mjölat fat så att de inte klibbar ihop.
Lägg ner gnocchin i kokande,saltat vatten.
När de flyter upp till ytan är de klara,lyft upp dem med en hålslev.

Tärna baconet. Skala och tärna löken.
Stek bacon och lök knaprigt.
Stek gnocchin i en annan panna.Smaka av med svartpeppar.
Servera gnocchin med bacon och lökhacket samt lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar