måndag 5 april 2010

Chorizofylld lammstek

4-6 p


1 kg urbenad lammstek
100 g chorizo eller annan kryddad korv t ex.salsiccia
1 kruka salvia
2 skivor formbröd
rivet skal från 1 citron+2msk färskpressad juice
1 äggula
salt,peppar
smör till stekning


Sätt ugnen på 150 grader. Hacka korven grovt.Hacka salvian grovt.
Kantskär brödet och skär i bitar.Mixa bröd,korv ,salvia,citronskal,citronjuice och äggula i en matberedare.Krydda med salt o peppar.Kör ihop till en färsliknande massa.
Vik ut eller skär en djup skåra i köttet.Krydda insidan med salt o peppar.
Forma fyllningen till en korv och lägg den längs med stekens insida. Tryck till"korven" lite så den fastnar. Vik ihop steken och bind med steksnöre till en fast stek. Salta o peppra utsidan ,runt om. Bryn lammsteken runt om i en stekpanna. Lägg över den i en ugnsform och strö över salvia. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet(inte fyllningen).
Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65-70 grader(rosa-genomstekt).
Det tar dygt 1 timme. Ta ut och linda in köttet i smörpapper. Låt vila ca 15 min.

Skär bort snöret och skär steken i cm-tjocka skivor.



Till servering ugnsrostade potatisar och rotfrukter och rödvinssky

Rödvinssky:
1 msk socker får smälta i en kastrull och få lite färg.
Häll på 2 dl rödvin,
1½ msk konc kalvfond
1½ msk balsamvinäger
Låt koka ca 10 min
red med maizena till önskad konsistens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar