måndag 5 april 2010

Vegetarisk tacopaj

6 p
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1½ dl mjölk

Fyllning:
2 msk smör
1 gul lök,skalad,hackad
1 vitlöksklyfta,skalad,hackad
400 g quornfärs
1 påse tacokrydda
2 dl vatten

5-10 milda feferoni,hackade
4 dl creme fraiche
3 dl lagrad ost,riven
½ tsk svartpeppar

Till servering:
1 burk tacosås
sallad eller färska solrosskott
feferoni

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare och tryck ut den i botten och upp på kanterns av en smord form med löstagbar botten ca 22 cm i botten.
Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och vitlök någon minut. Tillsätt färsen och bryn den några minuter på medelstark värme. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt alltsammans koka ihop. Ta bort från värmen.
Blanda feferoni,creme fraiche,ost och svartpeppar. Fördela quornfärsen i pajskalet, därefter creme fraiche blandningen.
Grädda mitt i ugnen 35-40 min tills pajen har fått en gyllenbrun yta.

Servera med tacosås,sallad ev extra feferoni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar