måndag 5 april 2010

Maränggrottor med fruktsallad och vaniljmascarpone

8-10 p

3äggvitor+2 äggulor
2 dl socker
½ tsk bakpulver
2-3 msk grovhackade pistaschnötter
½ dl vaniljsocker
250 g mascarpone

Sätt ugnen på 250 grader.Vispa vitorna till hårt skum.Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa sedan i bakpulver och ½krm salt. Vänd försiktigt i pistaschhacket.
Klicka ut smeten i engångsmazarinformar.Gör en grop i mitten med en liten sked.
Ställ in marängerna mitt i ugnen.Stäng genast av ugnen. Låt marängerna stå i ugnen minst 3 ½ timme,gärna över natten.
Vispa äggulorna och vaniljsockret ljusgult.Blanda i mascarponen.
Servera maränggrottorna med fruktsallad och vaniljmascarpone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar