söndag 4 juli 2010

Grova frukostgifflar

24 gifflar
ugn 250 grader

4 dl vatten
50 g jäst
125 g kesella
2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
4 dl rågsikt
5 dl vetemjöl

Pensling
ägg
grovt rågmjöl

Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i vattnet.
Rör ner kesella och salt och arbeta sedan i mjölet.
Låt jäsa övertäckt i tre kvart.
Ta upp degen på bakbordet,arbeta ev in lite mer mjöl och dela den i 4 delar.
Kavla ut varje bit till en rund kaka och sporra i sex snibbar.
Rulla ihop dem till gifflar.
låt jäsa på plåt.
Pensla dem med ägg och strö över med grovt rågmjöl.
Grädda i 250 grader i ca 10 min.

Bröden går bra att frysa in. Ta fram dom ur frysen och värm lagom många i 175 graders ugnsvärme i 8-9 min när du ska äta dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar