söndag 4 juli 2010

Örtagårdens gravade strömming

600 g strömmingsfile

Ättikslag
5 dl vatten
1 dl ättikssprit 12%
1 msk salt

Sås
1½ dl gräddfil
½ dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 pressad vitlök
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
1 dl hackad gräslök
salt
mald vitpeppar

Skölj strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen. låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt
4-6 timmar
Ta upp dem och låt rinna av väl.Gärna först genom durkslag och därefter på ett tjockt hushållspapper som suger up överflödig vätska-annars tunnar såsen sig.
Dra sedan av skinnet.
Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
Varva de avrunna filéerna och såsen i en burk eller skål. Låt strömmingen stå i kylen minst ett dygn före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar