torsdag 8 juli 2010

Rabarberkaka med vaniljglasyr

20 bitar

500g rabarber,skalad och skuren i bitar
100g smör,smält
4 ägg
3 dl råsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1-2 tsk kardemummakärnor,stötta eller malda
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
50 g smör,mjukt
200g cream cheese
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron,rivet skal

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Lägg rabarberbitarna i en liten långpanna 20x 30 cm.
Blanda mjöl,bakpulver,kardemumma och vaniljsocker
Rör ner matfett i äggsmeten,vänd ner mjölblandningen
Häll smeten över rabarberbitarna
Grädda mitt i ugnen ca 20 min
Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred över den kalla kakan.
Skär i rutor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar