onsdag 22 april 2009

Apelsinkaka

200 g rumsvarmt smör el margarin
2½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal och saften av 1 apelsin
75 g blockchoklad,grovt hackad

Smörj och bröa en form som rymmer 1 3/4 liter
sätt ugnen på 150-170 grader
Rör margarin och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och rör vidare så mycket luft arbetas in i smeten.
Tillsätt apelsinsaften. Blanda mjöl,bakpulver och smaktillsatserna och vänd ner det i smeten.
Rör tills smeten är alldeles jämn. Klicka ner smeten i formen.
Grädda längst ner i ugnen i 50-60 min. Prova med sticka. När den är torr är kakan färdig.
Stjälp upp kakan och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar