torsdag 21 januari 2010

Tacogratäng med fläskfilé

4 port

Ingredienser:
600g fläskfilé
1 msk smör
1 påse tacokryddmix (ca 40g)
1 burk ananasringar (225g)
3 tomater
1 påse nachips (200g)
½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
½ tup naturell mjukost (à 275g)
1 burk tacosås (230g)
2 dl riven, lagrad ost, t.ex västerbottensost

Tillbehör:
lätt creme fraiche
blandad sallad

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smör ca 5 minuter. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka över mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter tills osten fått fin färg.
Servera gratängen med en klick creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar