ca 30 st
1 färsk chilifrukt
300 g mörk choklad(minst 70%kakaohalt)
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
kakaopulver
Kärna ur och hacka chilin grovt. Bryt chokladen i mindre bitar.
Koka upp chilin med grädden i en kastrull.Ta av från värmen och sila grädden så att du får bort alla chilibitar. Häll tillbaka den varma grädden i kastrullen,tillsätt smör och choklad. rör om tills allt har smält och smeten är slät och glansig.
Häll över chokladsmeten i en skål och låt svalna. Låt smeten stå i kylskåp tills den har stelnat något och går att forma,ca 1-1½ timme.
Forma smeten till små runda bollar och rulla dem i kakaopulver.
Förvara tryfflarna i kylskåp.
söndag 7 juni 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar