söndag 14 juni 2009

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

4 port.
500 g nöt el lammfärs
1 gul lök,finhackad
2 vitlöksklyftor,pressade
1 kruka färsk mynta,hackad
2 msk paprikapulver
½ msk harissa alt 2 krm cayennepeppar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
myntablad
Sallad
1 rödlök,finhackad
½ gurka,urkärnad,finhackad
2-4 tomater,urkärnade,finhackade
½ huvud isbergssallad
Dressing
2 msk olivolja
2 tsk sumak
½ tsk salt

Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma 8 järpar.
Trä järparna på grillspett och stek eller grilla runtom på hög värme tills köttet fått fin färg.
Lägg över spetten i en ugnsfast form och låt dom bli genomstekta i ugnen ca 10 min.
Gör salladen under tiden.Blanda ihop dressingen och servera tillsammans med spetten,salladen och pitabröden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar