söndag 7 juni 2009

Fläskfilé med mozzarella och marsalasås

4 p
600g fläskfilé
125g mozzarella
2 vitlöksklyftor
salt o vitpeppar
4 msk smör(hälften bör vara kylskåpskallt)
1 msk olja
2 dl marsalavin
1 tsk vinäger
1 tsk kalvfond

Putsa och skär köttet i åtta bitar som bankas ut till tunna skivor.
Lägg ihop köttet två och två med en skiva mozzarella i mitten. Salta o peppra.
Smält 2 msk smör tillsammans med 1 msk olja i en stekpanna på låg värme. Skala och lägg i vitlöken,efter 2 min tas den bort ,höj värmen och lägg i köttet. Stek 2-3 min på varje sida. Ta upp köttet,slå bort fettet och vispa ur pannan med vin,vinäger och fond. Lägg i små klickar kylskåpskallt smör under fortsatt vispning. Smaka av med salt o peppar. Slå såsen över köttet och servera med grönsaker och stekt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar