söndag 14 juni 2009

Libanesisk kyckling med tabbouleh

4-8 port
800 g kycklingkött i mindre bitar
2 msk olja
100g champinjoner, halverade
1 msk ketchup
1 msk fransk senap
2 vitlöksklyftor,pressade
1 msk ajvar relish
½ tsk salt
1 krm svartpeppar,malen
½ citron,pressad saft
1 ask körsbärstomater
½ kruka färsk koriander
Tabbouleh
3 dl grov bulgur
6 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond el
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl bladpersilja
1 dl färsk mynta
2 tomater,tärnade
3 salladslökar,fint strimlade
Dressing
½ citron,pressad
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Stek kycklingen gyllene runt om ca 3 min.
Lägg i champinjonerna och låt steka ett par minuter. Tillsätt ketchup,fransk senap,vitlök,ajvar relish,salt och peppar. Låt koka samman,ca 3 min. Tilsätt citron och tomater och koka ett par minuter till. Toppa med koriander.
Koka bulgurn i vatten och grönsaksbuljong enligt anvisningen på paketet.Låt svalna.
Blanda med persilja,mynta,tomat och salladslök.
Rör ihop citron,olja,salt och peppar till en dressing och blanda med bulgurn.
Servera gärna kycklingen och tabboulehn med hummus och pitabröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar