måndag 30 mars 2009

Anitas Hargryta

6 personer
1 kg harstek
2-3 msk smör
1½ tsk salt
1 tsk grönpeppar el ½ tsk grovmald svartpeppar
1 tsk finhackade enbär
1 finhackad gul lök
1 dl rött vin
3 dl köttbuljong på tärning
2 msk kinesisk soja
1 msk rönnbärsgele el vinbärsgele
2 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
ev 1 msk konjak
ev 1 msk grönmögelost

1Bryn smöret i en stekpanna eller stekgryta tills smöret fått färg. Tillsätt köttet och salta
2.När köttet fått färg,späd med vinet,sojan och buljongen,tillsätt peppar,enbär och den finhackade löken.
3.Låt puttra under lock i ca 1 timme och 15 min.
4.Plocka upp harsteken ur grytan och skär den i bitar .Lägg sen tillbaka bitarna i grytan.
5. Rör ut mjölet i lite av grädden. Tillsätt sedan resten av grädden i redningen och slå det hela i grytan med stekskyn.
6. Låt såsen koka minst 5 min.
7. Smaka av såsen tillsätt ev konjak el grönmögelost.

Detta recept passar bra till annat viltkött också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar