söndag 8 mars 2009

Spenat- och lök lasagne

Port 3-4

Ingredienser:
2 stora gula lökar
250 g fryst bladspenat
2 tsk smör
1 klyfta vitlök
2 msk vetemjöl
4-5 dl mjölk
svartpeppar
salt
3 dl riven västan (ost)
8 lasagneplattor

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skiva och bryn den gula löken. Fräs spenat med vitlök. Blanda vetemjölet med ½ dl mjölk. Koka sedan upp resten av mjölken och vispa i mjölblandningen. Låt koka i 3-5 minuter.Smaka av med salt och peppar. Rör i 2 dl av osten. Smörj en form och börja varva lasagneplattor, lök, lite sås, plattor, spenat och sist sås. Strö resten av osten över och grädda i ugnen i ca 40 minuter. Täck gärna formen med folie mot slutet, så att skorpan inte hinner bli bränd, utan bara gyllenbrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar