Ingredienser:
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
1½ msk florsocker
125 g smör
1 äggula
ev. 1 msk vatten
Citronkräm:
Rivet skal och pressad saft av 1 citron
2 ägg
2 äggulor
2 dl mjölk
3/4 dl strösocker
2 msk maizenastärkelse
Maräng:
3 äggvitor
11/4 dl socker
Garnering: hallon, florsocker
Gör så här:
Pajdeg: Blanda mjöl och florsocker. Tillsätt matfett och sedan äggulan och ev. vatten. Tryck ut degen i en pajform och grädda i några minuter på 200 grader.
Citronkräm: Häll ingridienserna till krämen i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen under omrörning på svag värme tills den tjocknar. OBS den får INTE koka. Ta av kastrullen från värmen och låt kallna. Rör några gånger, häll i pajskalet.
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under kraftig vispning tills marängen är fast i konsistensen. Spritsa smeten i ett gallermönster över citronkrämen. Lägg några hallon i varje ruta. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills marängen har fått färg. Sikta över lite florsocker strax innan servering.
fredag 9 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar