3-4 st
Ingredienser:
50g jäst
6 dl vatten
½ msk socker
½ msk salt
knappt 1 dl sesamfrön
4 dl grahamsmjöl
ca 1 l vetemjöl
Till pensling:
1 ägg
sesamfrön
Gör så här:
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt socker, salt och sesamfrön. Rör om. Blanda ner grahamsmjölet och vetemjölet lite i taget. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa i 45 min under bakduk. Arbeta degen igen och baka ut baguetter. Skär sneda jack med vass kniv. Låt bröden jäsa i 15-20 min. Pensla baguetterna med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i 225 grader i ca 20 min.
lördag 10 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar