port 4-6
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
1 pkt saffran
2½ dl ris (okokt)
5-6 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond
500g stora räkor med skal
1 paprika
3 tomater
1 grillad kyckling
1 burk musslor
2 dl gröna ärtor
ev. persilja
Gör så här:
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i smör i en tjockbottnad stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Skala räkorna, kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Lät musslorna rinna av. Tillsätt mer vatten om det behövs. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja.
lördag 10 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar