port 4
Ingredienser:
500g laxfilé
ca 2 dl grovt salt
Citronsås:
1 citron
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
Romsås:
2 dl creme fraiche
1 röd lök
1 burk rom
Gör så här:
Laxen:Lägg ett lager salt på botten av en ugnsfast form, lägg på laxen, skinnet ner. Bakas i 200 grader, 20 min.
Citronsås: Tvätta och skala citronerna med potatisskalare. Koka skalen ca 1 min i vatten ( häll bort vattnet) Koka creme fraiche, grädde och buljongtärningen. Klipp ner smala strimlor av citronskal och ca 1 msk citronsaft.
Romsås: Finhacka löken. Blanda alla ingredienserna.
lördag 10 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar