Port 4
Ingredienser:
4 mjuka tunnbröd
400 g älgfärs
1 gul lök
salt
peppar
Västerbottensdressing:
färsk pepparrot efter smak
4 msk creme fraiche
1 dl riven västerbottensost
svartpeppar
Tomatsalsa:
2 stora tomater
1-2 vitlöksklyftor
chilipepparsås efter smak
2 msk röd- eller vitvinsvinäger
torkad mynta
olivolja
ev. strösocker
Gör så här:
Blanda älgfärs, finhackad lök, salt och peppar. Forma till burgare. Stek i olja och lite smör. Riv pepparrot och rör ihop med creme fraiche och västerbottensost. Krydda med svartpeppar. Hacka tomater och vitlök. Blanda med övriga salsaingredienser i en skål. Servera älgburgarna i tunnbröd tillsammans med tomatsalsa, västerbottensdressing och sallad.
torsdag 19 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar