torsdag 19 februari 2009

Älgfärsburgare i tunnbröd

Port 4

Ingredienser:
4 mjuka tunnbröd
400 g älgfärs
1 gul lök
salt
peppar

Västerbottensdressing:
färsk pepparrot efter smak
4 msk creme fraiche
1 dl riven västerbottensost
svartpeppar

Tomatsalsa:
2 stora tomater
1-2 vitlöksklyftor
chilipepparsås efter smak
2 msk röd- eller vitvinsvinäger
torkad mynta
olivolja
ev. strösocker

Gör så här:
Blanda älgfärs, finhackad lök, salt och peppar. Forma till burgare. Stek i olja och lite smör. Riv pepparrot och rör ihop med creme fraiche och västerbottensost. Krydda med svartpeppar. Hacka tomater och vitlök. Blanda med övriga salsaingredienser i en skål. Servera älgburgarna i tunnbröd tillsammans med tomatsalsa, västerbottensdressing och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar