Port: 4-5
Ingredienser:
600-800 g skinn och benfri lax
1 ask fetaost
finrivet skal av ½ citron
1½ msk senap
1 knippa finhackad persilja
1 tsk rosépeppar
ca1 dl creme fraiche
Gör så här:
Mosa fetaosten och blanda med citronskal, senap, persilja och rosépeppar. Ta så mycket creme fraiche att massan blir krämig. Salta och peppra. Dra bort de små benen med en kraftig pincett eller tång. Känn med fingret över laxsidan, så hittar du benraden lätt. Skär laxen i 4-5 lika stora bitar. Skåra varje bit i mitten så det bildas en djup ficka. Vik ut kanterna så fyllningen får plats. Salta lätt. Fördela fyllningen i fickorna och lägg laxbitarna på ett ugnssäkert fat. Stek dem mitt i ugnen 10-15 minuter i 225 grader.
torsdag 19 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar