torsdag 19 februari 2009

Hallon och chokladpaj

Ingredienser:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 ägg

Fyllning:
300 g hallon
50 g smör
3 dl cocosflingor
1 ägg
1 dl strösocker
75 g vit choklad

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen till en grynig massa. Låt stå i kylen ca 30 minuter och förgrädda sedan i ugn 10 minuter på 200 grader.
Smält smör till fyllningen och tillsätt cocos. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen. Fördela hallonen i pajskalet och häll cocossmeten över. Grädda i 30-35 minuter. Strö på hackad vit blockchoklad. Gratinera 4 minuter på 250 grader tills chokladen smält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar