söndag 15 februari 2009

Indiskt kycklingris med mangoyoghurt

4 pers
500-600 g kycklingfile
3dl basmatiris+5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 msk garam masala
½ tsk gurkmeja
1 burk svarta bönor
1 liten burk majskorn
80 g babyspenat
olja till stekning
salt,mald svartpeppar
MANGOYOGHURT
½ pkt fryst tärnad mango
2 dl matyoghurt
2 msh hckad färsk mynta
½ krm salt

Koka riset enligt anvisning på paketet
Strimla kycklingen,stek i olja.Ställ åt sidan
skala och finhacka vitlöken. Skölj,kärna ur och skär paprikan i små bitar.
Hetta upp 2 msk olja i en stor panna med garam masala och gurkmeja.
Fräs vitlök och paprika däri utan att det bränns. Låt majs och bönor rinna av i ett durkslag och skölj väl i kallt vatten. Tillsätt det tillsammans med riset.
Skölj spenaten blanda i spenat och kyckling i riset. smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt
Hacka mangon och rör samman med yoghurt,mynta och salt
Servera till kycklingriset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar