onsdag 25 februari 2009

Ugnsbakad lax med quinoa och yoghurtsås

Port 4

Ingredienser:
600 g laxfilé
300 g svamp t.ex shiitake och portabello
1 rödlök
50 g smör
färsk salvia
3 dl quinoa
2 klyftor vitlök
1 dl matlagningsyoghurt
saft från en halv citron
1-2 msk flytande honung

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär svampen i stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Skiva rödlök och fördela över svampen. Dela sedan laxen i bitar och lägg ovanpå. Salta, peppra och avsluta med ett par klickar smör på toppen. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av en stund och stek sedan i en panna tillsammans med skivad lök.

Yoghurtsås:
Blanda matlagningsyoghurt, vatten, citronsaft och flytande honung. Smaka av med salt och peppar.

Vid servering, ringla yoghurtsåsen över laxen och strö färsk salvia över quinoan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar