torsdag 12 februari 2009

Pizzabiffar

4 port
500 g köttfärs
2½ msk ströbröd
1dl buljong
1 ägg
1 tsk salt
1krm peppar
1 tsk oregano
½ riven gul lök
Sås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
75 g salami
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpure
½ dl vatten
1 tsk oregano
salt,peppar

Lägg ströbrödet i en skål och slå buljongen över,låt svälla i ca 10 min
Tillsätt ägg,färs,kryddor och riven lök.Arbeta färsen smidig,forma ca 8 biffar
Stek biffarna gyllene runtom i lite matfett.Tag upp dem
Skala och hacka löken.Ansa och skiva svampen.Strimla salamin
Fräs lök och svamp tillsammans med pressad vitlök i lite matfett tills vätskan har kokat in
Tillsätt salamin och låt den fräsa med en minut
Tillsätt krossade tomater,tomatpure och vatten. Låt såsen småkoka ca 4-5 min
Lägg ner biffarna i såsen och låt småputtra under lock i ytterligare 5 min
Smaka av såsen med salt,peppar och oregano
Bjud kokt pasta till


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar