onsdag 25 februari 2009

Saffransrisotto med chorizo och inkokta tomater

port 4

Ingredienser:
1 lök
olivolja
500 g risottoris/avorioris
3 dl vitt vin
1 liter kycklingbuljong (färdigblandad)
0,5 g saffran
salt, peppar
50 g parmesanost eller annan hårdost
4 tomater
4 chorizo, mellanstora
1 knippe färsk timjan
1 knippe färsk basilika

Gör så här:
Finhacka löken och låt den svettas i lite olivolja. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, men ersätt hälften av vattnet med kycklingbuljong. När riset är färdigkokt, tillsätt vin och resten av buljongen i omgångar. Rör om. Tillsätt saffran och riven ost. Tillsätt eventuellt lite olivolja.

Hacka tomaterna och fräs dem tillsammans med korv i en het panna. Vänd ner färsk basilika i korvröran. Tillsätt lite vitt vin och timjan. Lägg upp risotton och korvröran i djupa tallrikar. Toppa med lite basilika.

OBS! Det är viktigt att risotton är krämig. Vid behov tillsätt vätska (vin eller buljong) under tillagningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar