torsdag 19 februari 2009

Morotskaka med passionsfrukt

Ingredienser:
4 dl mjöl
3 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
3 ägg
1½ dl solrosolja eller rapsolja
200 g morötter
1 dl krossad ananas
1½ dl kokosflingor
200 g färskost
2½ dl florsocker
500 g rumstempererat smör
2 passionsfrukter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom kokos & florsocker. Vispa ihop ägg och olja. Tillsätt sedan rivna morötter och avrunnen ananas samt rör ner de torra ingredienserna. Smöra och strö kokos i en springform. Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 50 min. Låt därefter kakan svalna. Rör ihop färskost, florsocker och smör och glasera den kalla kakan. Gröp ur 2 passionsfrukter och sprid över galsyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar