torsdag 19 februari 2009

Shashis currykyckling

Port 4

Ingredienser:
Currybas:
1 msk olivolja
2 lagerblad
½ kanelstång
4 st nejlikor
4 st kardemummafrön (kardemummakärnor)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 5 cm ingefära
1 färsk chilifrukt

1 burk passerade tomater
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad röd chili
1 tsk garamasala
1 tsk senapsfrö
färsk koriander
1 tsk torkade bockhornsklöverblad
salt

Kyckling:
8 kycklingklubbor
1 burk kokosmjölk
2 röda paprikor
2 morötter
200 g ockra
1 röd chilifrukt
4 dl basmatiris

Gör så här:
Currybas: Skala och skiva ingefäran. Hacka lök, vitlök och chili. Hetta upp en panna och häll i olivolja, kanel, nejlikor och kardemummafrön. Tillsätt därefter lök, vitlök, chili, lagerblad och ingefära. Fräs en stund.
Tillsätt de passerade tomaterna. Blanda i resten av kryddorna (gurkmeja, koriander, bockhornsklöverblad, salt, garamasala, spiskummin) i tomatblandningen och låt koka ihop tills den delar sig.
Kyckling:Stek kycklingklubborna tills de får gyllenbrun färg. Hacka morötter, ockra och paprika. Blanda ner kokosmjölk i currybasen i en separat panna. Lägg sedan i kyckling och grönsaker. Låt koka i minst 30 min. Koka riset enligt anvisningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar