torsdag 19 februari 2009

Julhare

Port: 4-5

Ingredienser:
1,5 kg harsadel eller harstek
4 msk smör
0,5 dl rött vin
4 dl creme fraiche
0,5-1 tsk rosmarin
1 tsk salt
2 krm peppar
10 små gula lökar
1 burk kantareller (200g)
100 g rökt skinka i tärningar
hackad persilja


Gör så här:

Skär köttet i bitar. Bryn det sakta i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Vispa ur pannan med lite vatten och häll skyn över köttet. Tillsätt vin, creme fraiche, salt och peppar. Låt grytan sjuda under lock i ca 30 minuter. Rör om då och då. Skala löken och bryn den i smör och lägg den i grytan. Låt sjuda i ytterligare 30 minuter eller till dess köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Fräs kantareller och skinktärningar var för sig i smör och lägg dem i grytan strax innan serveringen. Strö över finhackad persilja. Servera med kokt potatis eller kokt ris och en sallad.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar