torsdag 19 februari 2009

Kall marinerad fläskfilé med äppelsås

Port: 4

Ingredienser:

400 g fläskfilé
2 msk salt
½ tsk svartpeppar
½tsk finstött rosmarin

Marinad:
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
½ finhackad lök
1 dl finhackad kryddgrönt

Äpplesås:
1 äpple
1 hel inlagd saltgurka
2 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
salt
peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn ca 20 minuter. Låt svalna. Skiva köttet i cm-tjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten.
Äppelsås:
Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med creme fraiche, senap, salt och peppar. Låt stå kallt en stund före servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar