söndag 15 februari 2009

Ansjovisrulle

4-6 port
50 g smör
4 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl vetemjöl
3 äggulor
2 msk ansjovisspad
3 äggvitor
½ tsk bakpulver
FYLLNING:
2 stora gula lökar
1 stor purjolök
1 msk olja el smör
1 burk ansjovisfile
2 dl riven ost
1 dl hackad persilja
1 dl riven ost till gratinering

Sätt ugnen på 225 grader
smält matfettet i en kastrull,tillsätt mjölk,grädde och mjöl under kraftig omrörning. Låt smeten koka någon minut
tillsätt äggulorna,en i taget, och ansjovisspadet. Låt smeten svalna
vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsättbakpulver och fortsätt vispa en liten stund.Vänd ner detta i smeten
Smörj ett bakplåtspapper noga och lägg i en långpanna. Bre ut smeten jämnt över papperet. Placera långpannan långt ner i ugnen och grädda i ca 20 min.

Skala och hacka lökarna. Ansa,skölj och strimla purjolöken.
Fräs alltsammans mjukt i matfettet i en kastrull. Grovhacka ansjovisen och tillsätt den och resten av ansjovisspadet.
Vänd den gräddade bottnen upp och ner på ett smort bakplåtspapper.
Fördela fyllningen jämnt ovanpå. Strö på riven ost och persilja.
Rulla ihop rullen från långsidan Så här långt kan du förbereda
Strö på lite ost och gratinera i 250 grader i 8-10 min
Servera med något grönt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar