söndag 15 februari 2009

Hovärkens gulasch

4 pers
500 g högrev
4 gula lökar
1 röd paprika
1 chilifrukt
1 msk tomatpure
5 vitlöksklyftor
1 msk mejram
5 msk paprikapulver
1 msk hel kummin
4 medelstora potatisar
250 g rotselleri
2 morötter
2 liter oxbuljong(tärning el konc fond+vatten)
½ tsk sambal oelek
olja till stekning
salt,peppar

Skär köttet i tärningar ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en gryta.
Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika och chilin Bryn tillsammans med köttet. Krydda med tomatpure,pressad vitlök,mejram,paprikapulver,kummin,1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och tärna potatis,rotselleri och morötter. lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong. Låt soppan sjuda i 2 timmar Smaka av med sambal för extra styrka
Servera med gräddfil och persilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar