fredag 9 januari 2009

Baconlindade nötfärsspett

Port: 4

Ingredienser:


400 g nötfärs
2 tsk garam masala
2 tsk habanerosås, eller annan eldig chilisås
3 äggulor
1 paket bacon (ca 140 g)
3-4 strån citrongräs eller saft och skal av ½ citron
Salt
Peppar


Sås:

2 avokado
1 rödlök
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk citronsaft
Salt
Peppar


Gör så här:


Sätt ugnen på 250 grader "grill" eller övervärme. Blanda färsen med kryddorna och äggulorna. Forma till 12 ovala, avlånga biffar. Linda bacon runt.Trä upp dom på citrongrässtrån. (klyv citrongräsen på längden om de är tjocka, om man inte får tag på citrongräs kan man använda små grillspett/träpinnar och istället blanda i citronskal och -saft i smeten) Salta och peppra. Ugnsstek spetten i ca 10 minuter. Vrid på dem några gånger. Skala och hacka avokadon och rödlöken. Blanda detta med yoghurt och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera spetten med salladen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar