lördag 10 januari 2009

Svarta lådan

port 4

Ingredienser:
400 g nötfärs
1 gul lök
1 purjolök
250 g vitkål (ca 4 dl strimlad)
1 msk rapsolja
5 msk japansk soja
5 msk balsamvinäger
3 msk farinsocker
1 tsk chili- och vitlökssås eller ½ finhackad spansk peppar & 1 pressad vitlöksklyfta

Tillbehör:
basmati- eller jasminris
skivad gurka, gärna smaksatt med lite sweetchili och salt

Gör så här:
Hacka löken. Strimla purjolök och vitkål. Stek lök och färs i olja tills den börjar ta färg. Lägg upp på fat och förtsätt att fräsa vitkål och purjolök. Blanda ner färsen i pannan. Krydda med soja, balsamvinäger, socker och chili- och vitlökssås. Koka ca 10 min under lock.
Servera med ris och gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar