fredag 9 januari 2009

Guldgul paj med bacon

Port:4-5

Ingredienser:

Pajdeg:
1½ dl vetmjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 pkt bacon (ca 140 g)
250 g bladspenat, gärna färsk
1 gul lök
Smör
salt
Peppar
250 g keso naturell
1 dl mjölk
3 ägg
1 tsk gurkmeja
1 dl riven lagrad ost

Gör så här:

Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen i ca 30 minuter.

Fyllning: Strimla och stek baconet, häll bort fettet. Rensa den färska spenaten eller krama ur den frysta väl. Skala och hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt spenat och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar. Förgrädda pajskalet i ca 10-15 minuter. Fördela spenatblandningen i pajskalet. Blanda keson med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet och strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar