lördag 10 januari 2009

Krämig kycklingpaj

Port: 4-6

Ingredienser:

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g margarin
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 stekt kyckling
1 stor purjolök
2 röda paprikor
1 burk skivade champinjoner
2 msk vetemjöl
2½ dl matlagningsgrädde
salt, peppar
paprikapulver

Gör så här:
Blanda pajdegen och låt vila i kylen i 30 minuter. Bena ur kycklingen. Strimla purjolöken och paprikorna. Häll av svampspadet men spara det. Fräs purjolöken,paprikorna och svampen. Strö över mjölet och späd med grädde och svampspad. Krydda och låt koka i 5 minuter. Blanda ner kycklingköttet. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 grader. Slå i kycklingstuvningen och grädda i 20 minuter till.
Serveras med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar